Er danske aktier det rigtige for din langsigtede investering?

Vil du tjene stabilt på aktier, så skal du reducere dit tab. Lige nu smider de danske aktier deres positive 5 års historik på bare 1 år.
— Jesper Linde, Kundechef

Vi snakker meget om danske aktier – men er de stadig de bedst performende?

Investorerne er generelt glade for at investere i store og velkendte danske selskaber som fx Vestas, Mærsk og Novo. Præget af aktiemarkedets positive periode har de danske aktier præsteret flotte afkast gennem flere år. Men hvordan ser det nu ud efter at markedet er vendt? – og hvordan skal man forholde sig fremadrettet?

Ser man på afkastene over de seneste 5 år, så har danske aktier pr. 14/10-22 benævnt ved OMX C25 opnået et årligt afkast på 4,83 % med meget høje afkast i især 2021, men lidt store tab i 2022.

Til sammenligning har Linde & Partners Dividende fond, med en spredning i globale aktier, de seneste 5 år leveret et sammenligneligt årligt afkast på 7,39 %.

Aktiemarkedet svinger, i disse tider den forkerte vej. De seneste 5 års historik er et godt eksempel på, hvordan selv meget høje opsving hurtigt kan blive straffet af hurtige tab. Hvor OMX C25 i 2018, 2019, 2020 og 2021 har outperformet Linde & Partners Dividende Fond, så ser det markant anderledes ud i 2022, hvor tabet er så meget lavere i Linde & Partners Dividende Fond at årligt 5-års afkast samlet er højere end OMX C25.

Hos Linde & Partners har vi en mere forsigtig tilgang til aktiemarkedet. Vi investerer i selskaber der er relativt gældfrie, tjener penge og forventer at gøre det i fremtiden, dette er med til at sikre lavere udsving i porteføljen.

Danske aktier vil og bør nok stadig være en bestanddel af en portefølje, men tag et kig på vores portefølje af valueaktier, som et fornuftigt supplement til din langsigtede investering.

Skrevet af

Jesper Linde

Forrige
Forrige

6 % - stærk performance i oktober

Næste
Næste

Global Cord Blood Corporation stiger 30 %