Processen med at identificere investeringer

I april måned gav Linde & Partners fondene et negativt afkast, på ca. -1,8%. Det i en måned, hvor det generelle marked, målt ved MSCI World i danske kroner, gav et afkast på -2,8%.

Performancehistorik

Se altid opdateret kurser og afkast ÅTD på vores hjemmeside LINK

Fisk der hvor fiskene er

Visse ting er uforudsigelige og derfor udenfor egen rækkevidde at kontrollere. Det gælder også når det kommer til investeringer, hvor det for de flestes vedkommende er gældende at når man investerer i børsnoterede virksomheder, så er beslutningskraften overgivet til virksomheden og dens ledelse. Som investor er det derfor yderst relevant at gå den pågældende ledelse efter i sømmene. Det er lige så vigtigt at gøre sig selv det klart, at visse ting som kan påvirke virksomheden, er umulige at forudsige med sikkerhed. Men man kan analysere, estimere og sandsynliggøre forskellige scenarier. Nogle af de bedste investeringer kan foretages når begge disse ting kombineres, dvs. at både man selv som investor og ledelsen i den givne virksomhed erkender netop det at visse ting er umulige at vide sig helt sikre på, men at kræfterne skal lægges der hvor sandsynligheden er størst for det mest gunstige resultat.   
 
Faste læsere af disse månedsbreve vil ofte have læst at vi beskriver vores måde at investere på som såkaldt valueinvestering. Den betegnelse har sin rod helt tilbage til dengang, hvor størstedelen af virksomheder producerede og solgte fysiske produkter og hvor der skulle investeres forholdsmæssigt meget i dyre fysiske aktiver for at kunne producere. I dag er mange virksomheder ikke begrænset af fysisk kapacitet, men konkurrerer i stedet om dygtige vidensmedarbejdere, den bedste kundeservice, mest overskuelige købsproces eller noget helt fjerde.
 
Pointen med at nævne dette er at de virksomheder som før i tiden havde store værdier på sin balance og derfor ofte blev karakteriseret som en valueinvestering (hvis ellers aktiverne kunne købes billigt nok), ja det er ofte ikke dem som længere er de bedste investeringer. De mere skjulte aktiver som værdien af god kundeservice, eller dygtige medarbejdere er ofte dér, hvor de største værdier i en virksomhed er gemt. Hvis man derfor er i stand til at identificere disse skjulte værdier, ja så er der potentiale for at gøre sig en god investering, forudsat naturligvis at man ikke overbetaler for dem. Størstedelen af vores tid med analysearbejdet går med at forsøge at identificere disse skjulte værdier og de risici som følger med og ikke mindst sandsynligheden for at disse skulle ændre sig med tiden.

Sektorafkast

I Linde & Partners fondene var det i april måned især eksponeringen mod sektoren Consumer Staples som bidrog med den, relativt til markedet, bedre performance. Dels var fondenes investeringer i den sektor bedre performende end markedets tilsvarende sektor og dels var overvægten af disse investeringer i fondene, med til at bidrage til det relativt pæne resultat.

Afkast i Linde & Partners siden start

Forrige
Forrige

Amgen Q1 2024

Næste
Næste

Udbytteudbetaling