2023 starter i plus

Hos Linde & Partners starter vi året ud, som de fleste andre, nemlig med positive afkast.
Linde & Partners Dividende Fond og Linde & Partners Global Value Fond gav afkast på henholdsvis 2,76 % og 2,75 % i januar måned.

Interessant for januar måneds positive afkast er, at det netop var navne som Greatview Aseptic Packaging, Skyworks og Walt Disney, som trak afkastet op. 

Disse tre virksomheder oplevede nemlig de største kursfald i porteføljen i 2022.

På den negative side så vi de største kursfald i januar måned komme fra de amerikanske medicinalvirksomheder Pfizer og Johnson & Johnson. Kursfaldene kommer ellers på trods af gode regnskabsmeddelelser fra begge virksomheder.

Februar er tid for regnskaber

I februar aflægger langt størstedelen af vores porteføljers virksomheder deres regnskab for det foregående kvartal, og for de fleste selskabers vedkommende afsluttes regnskabsåret.

Som altid laver vi et omfattende analysearbejde på virksomhedernes regnskabsmeddelelser, hvorfra vi opdaterer vores estimater for virksomhedernes Fair Value beregning – og får et indblik i virksomhedernes egen udsigt på fremtiden. Vi glæder os til at dele konklusionerne med jer.

Sektorafkast

Modsat billedet i hele 2022, var det i januar 2023 kun sektorerne Health Care, Consumer Staples og Utilities som oplevede kursfald. Markedet målt ved MSCI World i DKK gav et afkast på 5,5 % i januar måned, hvilket altså var bedre end Linde & Partners fondene. Som man ser nedenfor var det især sektorerne Energy, IT og Communication Services, der skabte den relativt bedre performance. 

Invester med Linde & Partners

Med vores investeringsfilosofi om at finde stabilt indtjenende virksomheder, med lav gæld, der handler fornødenheder med en kontinuerlig efterspørgsel, som fx øl, mad og medicin, har vi lige nu 34 virksomheder i porteføljen. Virksomhederne er nøje udvalgte efter gennemgående screening, analyse og vurdering for at sikre vores kunders langsigtede investering et solidt afkast.

Kort sagt, vi køber aktieandele i virksomheder, som vi tror på en positiv udvikling i – ikke bare nu og her for kortsigtet gevinst, men gerne 4-5 år ud i fremtiden.  

Linde & Partners 7-års historik

Forrige
Forrige

Flotte regnskaber. Beskedne afkast

Næste
Næste

2022 i Linde & Partners porteføljen