Flotte regnskaber afslutter 2022

Marts blev en måned fyldt med uro på de finansielle markeder. Ikke mindst takket være de to amerikanske banker SVB og Signature Bank samt schweiziske Credit Suisse, som alle kom i alvorlige problemer og derfor måtte overtages af andre banker. Samlet set sluttede måneden med en god performance relativt til markedet.

Linde & Partners Global Value Fond og Linde & Partners Dividende Fond gav afkast på henholdsvis 1,96 % og 1,99 % i marts måned. MSCI World leverede et afkast på 0,7 %.

Gik du glip af resultatet for februar måned, så kan du læse det her: www.lindepartners.dk/nyheder/flotte-regnskaber-beskedne-afkast

Alle virksomheder har afsluttet 2022 med flotte regnskaber

Samtlige virksomheder i porteføljen har nu aflagt regnskab for 4. kvartal 2022, og for de flestes vedkommende dermed også afsluttet et årsregnskab.

Vi kan sige det kort; det går godt i porteføljens virksomheder!

Q4 2022 sammenlignet med Q4 2021

Når vi sammenligner omsætningen i dette kvartal med samme kvartal året før, kan vi konstatere at virksomhederne i gennemsnit omsætter for ca. 5 % mere i dag. Det efterfølges af en indtjeningsfremgang på ca. 2 %.

Marginerne er kommet under pres, men pilen for virksomhedernes drift, peger fortsat i den rigtige retning.

2022 vs. 2021

Hvis vi zoomer ud og ser på hele 2022 ift. 2021, er billedet det samme. Med gennemsnitlige omsætnings- og indtjeningsvækstrater på 11 %, må 2022 betegnes som mere end godkendt.   

Det er værd at bemærke at dette gennemsnitstal skjuler at den positive vækst var meget bredt funderet i porteføljen. 90 % af porteføljens virksomheder formåede nemlig at forøge sin omsætning i 2022. Mens 70 % af virksomhederne opnåede fremgang i indtjeningen. Der er således tale om et meget entydigt billede af fremgang for året 2022.

På sektorbasis var det især sektorerne Health Care og Consumer Staples som bidrog til de pæne vækstrater. Omsætningen steg med knap 10 % i begge sektorer, og i Health Care steg indtjeningen med hele 20 % i gennemsnit.

De flotte virksomhedsresultater har givet anledning til opjusteringer af virksomhedernes Fair Value, altså hvad vi mener virksomhederne i porteføljen er værd. Disse opjusteringer er sket gradvist hen over året i takt med de aflagte kvartals-, halvårs- og årsregnskaber. Sammenlagt blev opjusteringen på mere end 6 %. Det sammenholdt med at året 2022 gav et negativt afkast på ca. 6 % for porteføljerne gør, at vi kan konstatere at det er blevet billigere at købe de bedre indtjenende virksomheder i løbet af det forgangne år.  

Sektorafkast

I den seneste måned var det navnlig sektorerne Energy og Financials som bidrog mest negativt til at MSCI World, målt i danske kroner, gav et lille positivt afkast på ca. 0,7 %. IT-sektoren derimod trak op med et afkast på knap 8%.

Invester med Linde & Partners

Med vores investeringsfilosofi om at finde stabilt indtjenende virksomheder, med lav gæld, der handler fornødenheder med en kontinuerlig efterspørgsel, som fx øl, mad og medicin, har vi lige nu 34 virksomheder i porteføljen. Virksomhederne er nøje udvalgte efter gennemgående screening, analyse og vurdering for at sikre vores kunders langsigtede investering et solidt afkast.

Kort sagt, vi køber aktieandele i virksomheder, som vi tror på en positiv udvikling i – ikke bare nu og her for kortsigtet gevinst, men gerne 4-5 år ud i fremtiden.  

Linde & Partners 7-års historik

År til dato:                                               +4,85 % (03-04-2023)

3-årshistorik (4/2020 – 4/2023):             +13,17 % p.a.

5-årshistorik (4/2020 – 4/2023):             +7,38 % p.a.

Siden 2016 og nu har porteføljen givet et afkast på 40 %.

Siden Covid-19s start fra marts 2020 til april 2023 er porteføljen steget med 50 %.

Forrige
Forrige

Farvel og tak til Novo for de 300 % i afkast

Næste
Næste

Linde & Partners ændrer ledelsen