Store fald i årets sidste måned

Årets sidste måned var præget af markante kursfald over det meste af markedet. Samtidig faldt kursen på både amerikanske dollar og det britiske pund med 2,5-3,0 % og bidrog dermed yderligere til et negativ afkast.

Linde & Partners porteføljerne gav i december derfor et negativt afkast på ca. -5,6 %. Hvilket var næsten 20 % bedre end MSCI World indekset som faldt med 6,9 %.

Samtidig konkluderede det 2022, hvor Linde & Partners Global Value Fond og Linde & Partners Dividende Fond gav et samlet afkast på hhv. -5,95 % og -6,28 %. Dette var dog betydeligt bedre end afkastet på MSCI World indekset som endte på -13 % for året.

December måneds største kursfald i porteføljerne stod de store amerikanske virksomheder Apple, Disney og Intel for. Deres aktiekurser faldt alle med 11-12 %. Derimod oplevede Novo Nordisk, Pfizer og Greatview Aseptic Packaging stigende aktiekurser.

Se de aktuelle afkast her

Sektorafkast

På trods af en måned med store kursfald, hæfter vi os ved, at vi i hver af de fire sektorer som vægter mest i porteføljerne, opnåede et relativt bedre afkast end sektoren.

Invester med Linde & Partners

Med vores investeringsfilosofi om at finde stabilt indtjenende virksomheder, med lav gæld, der handler fornødenheder med en kontinuerlig efterspørgsel, som fx øl, mad og medicin, har vi lige nu 34 virksomheder i porteføljen. Virksomhederne er nøje udvalgte efter gennemgående screening, analyse og vurdering for at sikre vores kunders langsigtede investering et solidt afkast.

Kort sagt, vi køber aktieandele i virksomheder, som vi tror på en positiv udvikling i – ikke bare nu og her for kortsigtet gevinst, men 4-5 år ud i fremtiden.  

Forrige
Forrige

2022 i Linde & Partners porteføljen

Næste
Næste

3,3 % - de positive afkast fortsætter